Як приготувати розсипчасте лимонне печиво: домашній десерт виходить смачним та ароматним.

Така випічка виходить ніжною та апетитною.

При цьому процес приготування тесту не займає багато часу і не потребує складних маніпуляцій.

Найпростішим способом приготування домашнього лимонного печива поділилася експерт мережевого видання “БелНовости” з питань кулінарії Юлія Архіпова.

Тесто
Фото: © Білновини

Інгредієнти

  • борошно – 2 склянки;
  • вершкове масло – 130 г;
  • цукор – 100 г;
  • лимонний сік – 3 ст. л.;
  • яйця – 2 шт.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • цедра – 2-3 ст. л.;
  • крохмаль – 1 ст. л.;
  • цукрова пудра.

Як готувати тісто для лимонного печива

Для початку в мисці потрібно блендером збити олію з цукром.

Потім слід додати 2 яєчні жовтки, цедру і сік. Заготівлю ще близько 4-5 хвилин потрібно збивати.

Потім частинами треба втрутити просіяне борошно, а також крохмаль і розпушувач.

Готове тісто слід скачати в кулю і відправити на годину в холодильник.

Через цей час можна формувати печиво. Для цього треба зробити невеликі кульки з тіста, обваляти їх у цукровій пудрі та відправити на лист.

Випікати у духовці (180 градусів) десерт треба близько 15 хвилин.

Раніше ми розповідали, чому досвідчені господарки не викидають лимонну цедру.

Читайте також

  • Як приготувати легкі закуски до вечері: 3 відмінні варіанти для святкового столу
  • Готуємо смачний та ароматний банановий кекс: простий рецепт домашньої випічки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *