Як приготувати соус з грибами та сиром: простий рецепт – у захваті будуть усі

Гриби з якоїсь причини рідко хтось використовує як компонент для соусу, тому цю ситуацію варто виправити.

За допомогою відповідного методу можна приготувати чудову універсальну добавку до будь-якої страви.

Експерт мережевого видання “БелНовости” з питань кулінарії кухар Юлія Архіпова вважає, що такий соус зробить цікавою навіть найбанальнішу їжу.

грибы
Фото: © Білновини

Як приготувати соус з сиром та грибами

Список необхідних продуктів

– 150-200 грамів грибів (краще печериць);
– склянка вершків із середніми показниками жирності;
– шматочок вершкового масла (не більше 50 г);
– тертий твердий сир;
– 1 цибулина та часточка часнику;
велика ложка лимонного соку;
– трохи перцю з мускатним горіхом та сіль.

Спосіб приготування

Спочатку гриби потрібно почистити, вимити та дати їм підсохнути. Потім подрібнюємо їх на тонкі пластинки. Подрібнюємо цибулю, часник та сир.

Беремо сковорідку та кладемо вершкове масло. Після того, як воно рівномірно розподілилося по поверхні, викладаємо цибулю. Чекаємо кілька хвилин.

Далі відправляємо гриби. Вогонь зменшуємо і чекаємо на появу апетитного кольору (золотистого відтінку).

Вливаємо вершки, вводимо прянощі. Повинно пройти 15 хвилин.

Вливаємо сік лимона, додаємо часник і заправляємо тертим сиром. Готуємо після цього стільки, скільки вважаємо за потрібне – від цього залежить консистенція соусу.

Раніше ми ділилися рецептом традиційних котлет.

Читайте також

  • Як приготувати курочку зі смаком шашлику: шалено смачна страва – готова ідея для вечері
  • Що можна приготувати зі вчорашнього картопляного пюре: не поспішайте викидати його на смітник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *