Вівсяне печиво цінується багатьма за його “домашній” смак та відносну користь для організму.
Якщо не захоплюватися цукром, то можна приготувати гідний перекус до чаю.
Однак мало хто знає, що печиво можна приготувати прямо на сковорідці, зазначила кухарка Юлія Архіпова, експерт мережевого видання “БелНовости” в галузі кулінарії.

Як це зробити
Список необхідних інгредієнтів
– половина склянки вівсяних пластівців;
– одне куряче яйце;
– по ложці кунжуту та родзинок;
– щіпка мускатного горіха;
– ложка тростинного цукру;
– трохи кориці та солі.
Схема приготування
Родзинки рекомендується трохи замочити перед приготуванням, щоб він став ще смачнішим і кориснішим. Мед використовувати в даному рецепті не рекомендується, тому що він у будь-якому випадку втратить свої цінні властивості в результаті термічної обробки.
Яйця, до речі, можна замінити бананом – його подрібнюють до пюре. У такому разі печиво стане веганським (пісним).
Вводимо у миску всі компоненти.
Цукор краще брати очеретяний. Має більш благородний смак.
Після цього змішуємо інгредієнти.
Розігріваємо сковорідку з олією. Після цього зменшуємо вогонь і викладаємо трохи маси. Смажимо на невеликому вогні печиво по 3-4 хвилини з кожного боку.
Збільшувати вогонь не рекомендується, оскільки печиво пригорить.
Раніше ми розповідали про те, як приготувати смачний та корисний сочевий суп.
Читайте також
- Найкращий рецепт тоненьких млинців: готуємося до Масляної
- Як варити стару картоплю, щоб вона вийшла смачною: поради, які врятували не одну господиню



