Що приготувати з буряка: рецепт ситного та незвичайного салату

Смачний та корисний салат із буряків можна приготувати за лічені хвилини. Можливо, він і не годиться для святкового столу, але для сімейної вечері краще не придумати.

За бажання його можна подати до столу як гарнір.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати і що буде потрібно.

Свекла
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • буряк 1 шт;
  • квасоля (консервована, біла) 1 банка;
  • болгарський перець 1 шт;
  • помідор 1 шт;
  • цибуля (салатна червона) 1 шт;
  • часник 1 зубчик;
  • олія 2 ст. л;
  • лимонний сік 1 ст. л.

Як готувати

1. Для салату буде потрібно відварений або запечений буряк. Натріть її на великій тертці.

2. Солодкий перець потрібно очистити від насіння, нарізати тонкою соломкою.

3. Помідори нарізаємо тонкими скибочками чи кубиками, а часник пропускаємо через прес.

4. Цибулю нарізаємо півкільцями або кубиками.

5. Змішуємо в салатнику інгредієнти, зливаємо маринад із квасолі та додаємо в салат.

6. Заправляємо олією і додаємо лимонний сік або яблучний оцет.

Перемішуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!

Читайте також

  • Несподівана добавка для покращення смаку рибних котлет: вийдуть апетитнішими в 2 рази
  • Бажаєте приготувати ідеальний борщ? Ось коли ви повинні додати засмажку в суп

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *