Готуємо французьке пісочне печиво: простий та вишуканий десерт до чаю.

Якщо хочеться порадувати себе ароматною і смачною випічкою, слід звернути увагу на такий простий рецепт, який вимагає мінімум інгредієнтів.

Про те, як готувати французьке пісочне печиво, розповіла експерт мережевого видання «БелНовости» Юлія Архіпова.

Які продукти потрібні

  • цукор – 100 г;
  • жовтки – 3 шт.;
  • вершкове масло – 170 г;
  • борошно – 280 г;
  • вода – 1/2 ч. л.

Як приготувати печиво

Розм'якшене вершкове масло потрібно збити з цукром, а потім до маси, що вийшла, треба додати два жовтки.

Тесто
Фото: © Білновини

Після цього слід поступово вводити борошно і при цьому перемішувати тісто.

Як тільки маса стане однорідною, треба скачати її в кулю та прибрати в холодильник на годину.

Бажано загорнути заготовку в харчову плівку. Потім тісто потрібно розкачати та вирізати кола.

Останню процедуру легко робити за допомогою склянки чи кухля.

Печиво не повинно виходити надто плоским. Оптимальна товщина – 5мм.

Як тільки заготовка буде викладена на деко, слід змастити її сумішшю з жовтка і води.

Випікати ласощі треба близько 15 хвилин при 200 градусах. При цьому важливо, щоб духовка була попередньо розігріта.

Раніше ми розповідали, як приготувати вафельні трубочки вдома.

Читайте також

  • Як приготувати сметанне желе: ласощі, які оцінить кожен – простий рецепт
  • Як згасити капусту без специфічного запаху: проста хитрість, про яку багато хто забуває

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *