Якщо хочеться порадувати себе ароматною і смачною випічкою, слід звернути увагу на такий простий рецепт, який вимагає мінімум інгредієнтів.
Про те, як готувати французьке пісочне печиво, розповіла експерт мережевого видання «БелНовости» Юлія Архіпова.
Які продукти потрібні
- цукор – 100 г;
- жовтки – 3 шт.;
- вершкове масло – 170 г;
- борошно – 280 г;
- вода – 1/2 ч. л.
Як приготувати печиво
Розм'якшене вершкове масло потрібно збити з цукром, а потім до маси, що вийшла, треба додати два жовтки.

Після цього слід поступово вводити борошно і при цьому перемішувати тісто.
Як тільки маса стане однорідною, треба скачати її в кулю та прибрати в холодильник на годину.
Бажано загорнути заготовку в харчову плівку. Потім тісто потрібно розкачати та вирізати кола.
Останню процедуру легко робити за допомогою склянки чи кухля.
Печиво не повинно виходити надто плоским. Оптимальна товщина – 5мм.
Як тільки заготовка буде викладена на деко, слід змастити її сумішшю з жовтка і води.
Випікати ласощі треба близько 15 хвилин при 200 градусах. При цьому важливо, щоб духовка була попередньо розігріта.
Раніше ми розповідали, як приготувати вафельні трубочки вдома.
Читайте також
- Як приготувати сметанне желе: ласощі, які оцінить кожен – простий рецепт
- Як згасити капусту без специфічного запаху: проста хитрість, про яку багато хто забуває



