Як запекти картоплю із салом: порадуйте сім'ю смачним частуванням

Поєднання картоплі та сала завжди відсилає нас до традиційної сільської кухні, яка славиться своєю простотою, ситністю, поживною цінністю та приємним смаком.

Тому можна порадувати сім'ю таким чудовим частуванням.

Цей рецепт цілком підійде для сімейного обіду чи вечері, вважає кухар Юлія Архіпова, експерт мережевого видання “БелНовости” з кулінарних питань.

картофель
Фото: © Білновини

Як смачно приготувати картоплю із салом у духовці?

Список необхідних інгредієнтів

– кілограм картоплі;
– 150-200 г сала (якісного);
– сіль та спеції на свій розсуд;
– Небагато свіжого розмарину для аромату.

Методика приготування

Спочатку варто підготувати картоплю: чистимо її, миємо та підсушуємо. Далі з бульб робимо свого роду “гармошку”: беремо цілу картоплю і робимо по всій поверхні надрізи. Однак пам'ятайте, що близько 5-7 мл має залишатися в запасі.

Далі слайсами подрібнюємо сало.

Відправляємо його в “гармошку” картоплі.

Беремо форму для запікання, застилаємо пергаментом, обробляємо невеликою кількістю масла. Викладаємо картопля. Зверху посипаємо сіллю та вибраними прянощами, викладаємо свіжий розмарин.

Місткість краще прикрити шаром фольги. Готують страву до 80 хвилин за 190 градусів.

Раніше ми ділилися рецептом ефектного морквяного соусу.

Читайте також

  • Як приготувати кашу з гречки з грибами: простий рецепт – смачна та корисна страва
  • Як приготувати ефектний соус до м'яса: ви будете в захваті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *