Огірки на зиму – це перша закуска до столу. Найчастіше їх солять, нерідко маринують. Існує рецепт заготівлі огірків у бочках, але це не всі можуть собі дозволити.
Є рецепт, який допоможе приготувати майже такі ж самі огірки на зиму, тільки без бочки і навіть без оцту.
Експерт мережевого видання “БєлНовини” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду, розповіла, як зробити квашені огірки на зиму.

Потрібно:
- огірки – 3 кг;
- хрін – 1 лист на банку;
- листя смородини – 2 шт. на банку;
- кріп (парасольки) – 1-2 гілочки;
- часник – 1-2 зубчики;
- чорний перець – 0,5 ч. л.;
- чорний перець горошком – 0,5 ч. л.;
- лавровий лист – 2 шт.;
- вода – 2 л;
- сіль – 100 гр.
Як готувати
1. Банку потрібно вимити, потім скласти до неї листя хрону, смородини, кропу, перець і лавровий листок і часник.
2. Потім укладаємо в банку огірки до самого шийки. Попередньо їх потрібно замочити у холодній воді на 3 години.
3. Набираємо в каструлю воду, додаємо сіль, розмішуємо до повного розчинення, після чого заливаємо огірки розсолом майже під горло, накриваємо марлею і залишаємо на 2-3 дні при кімнатній температурі.
4. Потім зливаємо розсіл у каструлю, доводимо до кипіння і кип'ятимо 3 хвилини.
5. Заливаємо огірки гарячим розсолом, закручуємо кришками, перевертаємо, а коли охолонуть, прибираємо на зберігання.
За півтора місяця огірки будуть повністю готові. Приємного апетиту!
Читайте також
- Як приготувати справжнє українське сало «по-гуцульськи»: усі думають, що воно копчене чи запечене у духовці
- Що використовувати замість оцту для шашличного маринаду: перелік продуктів, які настав час забути