Лечо по-радянському: рецепт, перевірений часом

Лечо вважається рецептом прийшлим, але дуже вподобаним радянським господиням.

Як і багато інших закордонних кулінарних вишукувань, він пройшов певні зміни, але заготівля від цього на смак не стала гіршою.

Експерт мережевого видання “БєлНовини” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готували лечо на зиму радянські господині.

Овощи
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • помідори 4 кг;
  • болгарський перець 20 шт;
  • морква 500 гр;
  • цибуля ріпчаста 500 гр;
  • листів лавровий 10 шт;
  • перець горошком 20 шт.;
  • олія 100 гр;
  • цукор 1 ст. л;
  • сіль 1 ст. л.

Як готувати

1. Томати потрібно нарізати і пропустити через м'ясорубку, перець ріжемо вздовж на скибочки – має вийти 8 частин. Цибулю нарізаємо кільцями, а моркву трьом на великій тертці.

2. Томатне пюре доводимо до кипіння, після чого додаємо терту моркву та знову доводимо до кипіння. Потім додаємо цибулю, кип'ятимо і додаємо перець.

3. У черговий раз доводимо до кипіння і додаємо спеції за списком та олію.

4. Доводимо овочі до кипіння і варимо 5-10 хвилин, після чого розливаємо по стерильним банкам, закочуємо і як охолонуть – прибираємо на зберігання. Приємного апетиту!

Читайте також

  • Як приготувати сіль: вишукана приправа, яка завжди під рукою
  • Як приготувати смачні бутерброди: простий рецепт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *