Лечо вважається рецептом прийшлим, але дуже вподобаним радянським господиням.
Як і багато інших закордонних кулінарних вишукувань, він пройшов певні зміни, але заготівля від цього на смак не стала гіршою.
Експерт мережевого видання “БєлНовини” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готували лечо на зиму радянські господині.

Потрібно:
- помідори 4 кг;
- болгарський перець 20 шт;
- морква 500 гр;
- цибуля ріпчаста 500 гр;
- листів лавровий 10 шт;
- перець горошком 20 шт.;
- олія 100 гр;
- цукор 1 ст. л;
- сіль 1 ст. л.
Як готувати
1. Томати потрібно нарізати і пропустити через м'ясорубку, перець ріжемо вздовж на скибочки – має вийти 8 частин. Цибулю нарізаємо кільцями, а моркву трьом на великій тертці.
2. Томатне пюре доводимо до кипіння, після чого додаємо терту моркву та знову доводимо до кипіння. Потім додаємо цибулю, кип'ятимо і додаємо перець.
3. У черговий раз доводимо до кипіння і додаємо спеції за списком та олію.
4. Доводимо овочі до кипіння і варимо 5-10 хвилин, після чого розливаємо по стерильним банкам, закочуємо і як охолонуть – прибираємо на зберігання. Приємного апетиту!
Читайте також
- Як приготувати сіль: вишукана приправа, яка завжди під рукою
- Як приготувати смачні бутерброди: простий рецепт