Як приготувати смачні та пишні котлети з гороху: простий рецепт пісної страви

Ароматні та повітряні горохові котлети – ідеальний варіант для ситного обіду.

При цьому процес приготування досить простий, а сама страва відмінно урізноманітнить раціон.

Рецептом поділилася експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова.

Котлеты
Фото: © Білновини

Інгредієнти

Для приготування 3-4 порцій потрібно взяти:

  • колотий горох – 230 г;
  • вода – 1,5 л;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • олія – 3 ст. л.;
  • манка – 50 г;
  • сіль та перець.

Процес приготування

Попередньо горох слід замочити.

У воді його потрібно залишити на три години.

Після цього продукт потрібно процідити та перекласти в каструлю, а потім знову залити чистою водою. Варити горох слід близько години.

Подрібнені овочі слід обсмажити на олії до м'якості, а потім з'єднати з горохом і перебити блендером.
Масу, що вийшла, треба змішати зі спеціями, манкою.

Тісто слід перемішати і залишити на 20 хвилин|мінути| при кімнатній температурі. Після цього можна переходити до формування котлет, які з кожного боку обсмажують близько 3-4 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати пісне тісто на мінералці.

Читайте також

  • Яєчня по-новому: спробуйте приготувати традиційну ранкову страву саме так і будете задоволені
  • Чому рибу потрібно їсти з лимоном: 5 основних причин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *