Імбирне печиво – справжній символ новорічних та різдвяних свят.
Як приготувати частування з неповторним ароматом імбиру, гвоздики, мускатного горіха та кориці та створити вдома атмосферу чарівництва та радості, розповіла експерт мережевого видання «БелНовости», кухарка Юлія Архіпова.
Як приготувати тісто?
Візьміть велику миску і змішайте в ній 315 г борошна, 1 чайну ложку меленого імбиру, стільки ж кориці та 0,5 чайної ложки меленої гвоздики. Сюди всипте 1 чайну ложку соди і дрібку солі.

У другій ємності збийте 115 г розм'якшеного вершкового масла із 100 г цукру до утворення пишної маси, потім додайте 120 г меду та 1 яйце, продовжуючи збивати.
Поступово введіть сухі інгредієнти першої чаші і замісіть однорідне тісто. Оберніть його харчовою плівкою та відправте в холодильник на 1 годину.
Розкочування та випічка
Присипте стіл борошном і розкотіть тісто, щоб вийшов пласт товщиною 0,5 см. Формочками виріжте печиво і відправте його в розігріту до 180 градусів духовку, виклавши на застелені пергаментним папером листи.
Випікати печиво варто близько 8-10 хвилин – доти, доки його краї не забарвляться в золотистий колір.
Прикраса печива
Для глазурі потрібно збити яєчний білок із цукровою пудрою та кількома краплями лимонного соку.
Розділіть її на кілька чашок і пофарбуйте вміст кожної з них кондитерським барвником у різні кольори.
Після цього наповніть глазур'ю кондитерські пакети та можете приступати до прикраси. Також можна використовувати харчові намистини, шоколадну стружку та ін.
Читайте також
- Що приготувати з броколі: корисний гарнір за 15 хвилин
- Як зробити філе з оселедця до новорічного столу: простий і швидкий спосіб видалити кістки з риби



