Як приготувати домашні кекси із замороженими ягодами: м'яка та ароматна випічка для всієї родини – простий рецепт

Якщо в морозилці завалялися ягоди, то є чудовий варіант, щоб їх використовувати. Вони чудово доповнять тісто для кексів.

Але, якщо не хочеться, щоби плоди пофарбували все тісто, потрібно правильно їх підготувати.

Як зробити домашні кекси з ягодами

Спочатку потрібно правильно розрахувати кількість інгредієнтів. Для приготування 4 порцій потрібно взяти:

Мука
Фото: © Білновини
  • борошно – 240 г;
  • молоко – 110-120 мл;
  • розпушувач – 2 ч. л.;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • вершкове масло – 115 г;
  • заморожені ягоди без кісточок – 350 г.

Ягоди потрібно скласти в сито, промити під холодною водою кілька разів, а потім висушити паперовими рушниками.

В окремій ємності потрібно збити міксером м'яку олію з цукром.

Повинна вийти пишна піна. Потім масу можна вбивати яйця. Слідом у тісто потрібно порційно вводити молоко, суміш із борошна, що просіює, і розпушувача.

Не буде зайвим додати в заготовку дрібку солі.

Як тільки тісто буде однорідним, можна вводити ягоди.

Їх потрібно акуратно втрутити в масу, щоб не пошкодити їх.

Потім тісто треба розподілити формами. Випікати частування слід близько півгодини за 200 градусів.

Важливо враховувати, що духовка повинна бути попередньо розігріта.

Раніше ми розповідали, як приготувати смачний кекс у мікрохвильовій печі всього за кілька хвилин.

Читайте також

  • Як розморозити м'ясо в екстрених умовах: врятує лише один копійчаний продукт – кулінарна хитрість
  • Як смачно запекти груші: чудовий варіант для легкого десерту

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *