Виходять пористими та ніжними: як приготувати марокканські млинці на манці.

Така страва відрізняється від звичних нам тонких млинців, які багато хто звикли подавати з сиром, варенням або сметаною.

Ці млинці більше нагадують м'який і пористий лаваш. При випіканні на поверхні з'являються сотні дрібних дірочок.

При цьому процес приготування такої страви є досить простим.

Мука
Фото: © Білновини

Рецептом поділилася експерт мережевого видання «Бєлновини» в галузі кулінарії Юлія Архіпова.

Інгредієнти

  • Манка, 280 г,
  • Борошно, 200 г,
  • Тепла вода, 700 мл
  • Сухі дріжджі, 5 г,
  • Цукор, 1 ст. л.,
  • Сіль, 1 ч. л.
  • Розпушувач, 1 ч. л.

Процес приготування

Частину води слід влити в миску і змішати із цукром, дріжджами.

Масу потрібно залишити на 10 хвилин.

Після цього поступово слід втрутити в рідину суху суміш з манки, борошна, розпушувача та солі.

Потім можна вливати частину води, що залишилася. Тісто необхідно ретельно перемішати, щоб не було грудок.

Масу, що вийшла, на півгодини необхідно залишити при кімнатній температурі. Миску з тестом можна накрити рушником або кришкою.

Випікати млинці слід на сухій розігрітій сковороді.

Варто зазначити, що марокканські млинці смажать лише з одного боку на середньому вогні.

Подавати частування краще з соусом із вершкового масла та меду. Готується таке доповнення швидко та просто. Для цього треба змішати 50 г розтопленого вершкового масла із 50 г рідкого меду.

Раніше ми розповідали, як приготувати тонкі ажурні млинці.

Читайте також

  • Не додавайте їх: які спеції зіпсують будь-який суп – корисно знати
  • Як приготувати смачні сирники з родзинками у духовці: виходять пишними та ніжними – простий рецепт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *