Якщо літо в кулінарному сенсі – це пора страв з кабачків, то восени в цьому сенсі панує гарбуз.
З гарбуза можна приготувати масу цікавих страв, а не лише кашу або суп-пюре. Ось приклад незвичайного десерту з яйцями та вершковим сиром.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати.

Потрібно:
- сир маскарпоні 180 гр;
- гарбуз 800 гр;
- яйця 2 шт.;
- цукрова пудра 4 ст. л.
Як готувати
1. Чистимо гарбуз від шкірки та насіння, нарізаємо м'якоть дрібними кубиками.
2. Збиваємо яйця з цукровою пудрою і додаємо до неї вершковий сир. Якщо маскарпоне в холодильнику не виявилося, можна замінити сир сметаною, але тільки з найвищим відсотком жирності.
3. Змащуємо форму для випікання вершковим маслом і викладаємо в неї рівним шаром гарбуз.
4. Заливаємо соусом яєчно-вершковим і прибираємо в розігріту до 180 градусів Цельсія духовку на 35-40 хвилин.
Десерт буде готовий, коли гарбуз стане м'яким. Залежно від сорту гарбуза на його приготування може вимагати трохи більше часу.
Десерт можна подавати до столу навіть холодним. Приємного апетиту!
Читайте також
- Камчатський спосіб приготування бутербродів з ікрою: обов'язково дізнайтесь про цю хитрість – будете задоволені
- Узбецький плов: рецепт, який підкорить усіх



