Що приготувати з гарбуза: цікавий десерт із вершковим сиром

Якщо літо в кулінарному сенсі – це пора страв з кабачків, то восени в цьому сенсі панує гарбуз.

З гарбуза можна приготувати масу цікавих страв, а не лише кашу або суп-пюре. Ось приклад незвичайного десерту з яйцями та вершковим сиром.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати.

Тыква
Фото: © Білновини

Потрібно:

Як готувати

1. Чистимо гарбуз від шкірки та насіння, нарізаємо м'якоть дрібними кубиками.

2. Збиваємо яйця з цукровою пудрою і додаємо до неї вершковий сир. Якщо маскарпоне в холодильнику не виявилося, можна замінити сир сметаною, але тільки з найвищим відсотком жирності.

3. Змащуємо форму для випікання вершковим маслом і викладаємо в неї рівним шаром гарбуз.

4. Заливаємо соусом яєчно-вершковим і прибираємо в розігріту до 180 градусів Цельсія духовку на 35-40 хвилин.

Десерт буде готовий, коли гарбуз стане м'яким. Залежно від сорту гарбуза на його приготування може вимагати трохи більше часу.

Десерт можна подавати до столу навіть холодним. Приємного апетиту!

Читайте також

  • Камчатський спосіб приготування бутербродів з ікрою: обов'язково дізнайтесь про цю хитрість – будете задоволені
  • Узбецький плов: рецепт, який підкорить усіх

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *