Цей рецепт печива знала кожна радянська господиня: найсмачніший «Трюфель» на домашній кухні.

За радянських часів на «ти» із духовкою була кожна господиня. Увага однаково приділялася як м'ясним виробам, так і домашній випічці.

Випікали від найпростішого печива на огірковому розсолі до вишуканого Трюфеля на яєчних жовтках.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду, розповіла, як спекти печиво за забутим рецептом.

Яйца
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • яйця (або жовтки відварених яєць) – 3 шт.;
  • цукор – 60 гр;
  • олія вершкове – 120 гр;
  • борошно – 150 гр;
  • цукор ванільний – 1 пакетик;
  • какао та цукрова пудра – по 2 ст. л.

Як готувати

1. Перетираємо в крихту жовтки відварених яєць.

2. По готовності змішуємо з вершковим маслом, що підтанула, цукром звичайним і ванільним.

3. Перемішуємо в однорідну масу та додаємо борошно, після чого вимішуємо тісто.

4. Формуємо однакові за формою та розміром печінки у формі трюфеля, на 10-15 хвилин прибираємо в морозилку, а потім викладаємо на деко.

5. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів Цельсія духовці 25-30 хвилин, після чого посипаємо гаряче печиво сумішшю какао та цукрової пудри. Приємного апетиту!

Раніше ми розповідали, що поставити в духовку, щоби не підгорав низ випічки.

Читайте також

  • Як варити креветки: про це не розповідають вульгарні господині – простий рецепт
  • У чому вимочити оселедець, якщо він виявився надто солоним: не молоко і не вода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *