Корисно і смачно: простий рецепт морквяного печива

Морква — дуже корисний і смачний овоч. Зовсім недавно морквяна випічка стала користуватися великою популярністю. У всіх кондитерських можна знайти морквяний торт або кексик, інформує Ukr.Media.

Ми не могли проігнорувати смачну і незвичайну випічку і вирішили розповісти тобі, як приготувати морквяне печиво. Швидкий і простий рецепт морквяної випічки.

Інгредієнти:

Тісто:

  • 6-8 морквин середнього розміру;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 2 яєчних жовтка;
  • 280 грам пшеничного борошна;
  • 3 столових ложки цукру;
  • щіпка солі;
  • щіпка меленої кориці.

Глазур:

  • 1 яєчний білок;
  • 4 ст. ложки цукрової пудри;
  • 1 ст. ложка лимонного соку.

Спосіб приготування:

  • Помиємо і зваримо до м'якості моркву, не очищаючи її. Потім остудимо і почистимо. З морквини нам потрібно зробити пюре. Скористайся блендером або кухонним комбайном.
  • Додамо до моркви 2 яєчних жовтка, розм'якшене вершкове масло, корицю, щіпку солі і цукор і ще раз прокрутимо на блендері до однорідної маси.
  • Додамо до отриманої суміші просіяне борошно і включимо блендер ще раз. Має утворитися однорідне, липке тісто. Борошно ще раз додавати не потрібно.
  • Готове тісто дістаємо, ділимо на дві частини і відправляємо в морозилку на 15 хвилин.
  • Присипаємо робочу поверхню борошном (пару столових ложок — в зазначені інгредієнти вона не входить) і кладемо одну частину тіста. Другу ставимо назад на холод. Тісто ніжне і липке, працюй з ним акуратно.
  • Включимо грітися духовку (230 градусів).
  • Присипаємо тісто борошном і розкочуємо качалкою в пласт, товщиною не більше 5-7 міліметрів.
  • Наріж тісто довгими і тонкими смужками. Тепер закрути ці смужки в спіральки.
  • Викладаємо спіральки на деко, застелений пергаментним папером.
  • Випікати морквяні палички потрібно 20 хвилин при температурі 230 градусів. Поки готується перша партія печива, займаємося підготовкою другої. Так випікаємо 2 дека.
  • Глазур:

  • Приступимо до приготування меренги. Для цього збиваємо з цукровою пудрою в тугу щільну масу 1 яєчний білок. В кінці збивання додаємо сік лимона і ще трохи збиваємо.
  • Намажемо меренгою ще гаряче печиво і підсушимо палички в духовці при температурі 150 градусів ще 40 хвилин.
  • Приємного апетиту!

    Джерело: ukr.media

    Ответить

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *