Як смачно засолити оселедець: маринад із секретним компонентом – збережіть рецепт

Жирна морська риба має бути у раціоні. Це підтвердить будь-який дієтолог.

Найдоступніша з корисних видів риби – це оселедець. Її можна дуже смачно засолити власноруч.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як діяти.

Рыба
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • оселедець 1 шт;
  • вода 300мл;
  • сіль 1 ст. л;
  • цукор щіпка;
  • запашний перець горошком 6 шт.;
  • чорний перець до смаку;
  • лавровий лист 2 шт;
  • чорний чай 1 ч. л.

Як готувати

1. Чистимо рибу, видаляємо кістки та нарізаємо порційними шматочками завтовшки 1,5-2 сантиметри.

2. Готуємо маринад: наливаємо в каструлю воду, додаємо до неї спеції за списком, а також чай.

Чай рекомендується брати натуральний, без ароматизаторів та добавок.

3. Доводимо маринад до кипіння, накриваємо кришкою, щоб настоявся. Чекаємо, доки не охолоне до кімнатної температури.

4. Складаємо підготовлену рибу в скляну форму або банку, заливаємо маринадом і забираємо заготовку в холодильник на добу.

До столу подаємо з рослинною олією і нарізаною цибулею – приємного апетиту!

Читайте також

  • Як швидко приготувати яблучний штрудель: лінивий рецепт – не гірше класичного
  • Як швидко розморозити листкове тісто: для випадків, коли немає часу чекати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *