Морква є важливим продуктом для будь-якої господині, тому що входить до складу багатьох традиційних страв.
Тому немає нічого дивного в тому, що є особливий рецепт соусу на основі овочів.
Його можна сміливо назвати універсальним, вважає кухарка Юлія Архіпова, експерт мережевого видання “БелНовости” в галузі кулінарії. Він однаково добре поєднується як з котлетами та макаронами, так і з оладками та кашами.

Як приготувати соус з моркви?
Список продуктів, які потрібно підготувати
– близько 400 г моркви;
– вода (близько 800 мл);
– склянка вершків із середніми показниками жирності;
– Шматок вершкового масла (50-60 грамів);
– один лавровий лист, трохи цукру та сіль.
Схема приготування
Спочатку необхідно вибрати смачну та соковиту моркву, очистити її та нарізати так, як ми це робимо для плову – брусками середньої довжини та товщини.
Ставимо на плиту каструлю із водою. Коли рідина прогріється, то вводимо моркву з лавровим листом сіллю та цукром. Якщо вам хочеться, щоб соус вийшов солодким, додайте більше цукру. Якщо хочеться класичного соусу, то можна віддати перевагу солі.
Також кладемо і вершкове масло.
Після закипання чекаємо на 40 хвилин. До цього часу морква має бути готовою. Рідина теж має випаруватися. Якщо ні, то куховаріть овоч ще без кришки.
Видаляємо лаврушку. За допомогою блендера доводимо овоч до пюре. Вводимо вершки та повертаємо на плиту. Готуємо до необхідної консистенції.
Раніше ми ділилися рецептом класичного курячого супу з картоплею.
Читайте також
- Навіщо заливати болгарський перець окропом: кулінарна хитрість – повністю переверне вашу свідомість
- 9 секретів смачного фаршу: не пропустіть жоден із них – і отримайте звання найкращої господині