Смажену картоплю завжди приємніше їсти з соусом: у такому разі страва виходить цікавішою.
Те ж правило поширюється на фрі та картопля по-сільському.
Однак магазинні соуси дуже калорійні і не завжди мають гарний склад, зауважила кухар Юлія Архіпова, експерт мережевого видання “БелНовости” в галузі кулінарії.

Тому чудовий соус варто приготувати самостійно.
Як це зробити?
Список інгредієнтів
– склянка сметани із середніми показниками жирності (не більше 15%);
– Три часточки часнику;
– по одній маленькій ложці соку лимона та гірчиці;
– по пучку кропу з петрушкою;
– сіль на власний розсуд.
Метод приготування
Зелень потрібно вимити, висушити і дрібно нарізати ножем. Часник також краще не пропускати через прес, а рубати ножем. Вливаємо в ємність сметану.
Після цього додаємо сік лимона і перемішуємо. Вводимо гірчицю та знову доводимо до однорідного стану.
Залишиться тільки додати зелень із часником та сіллю. Натуральний та якісний соус до картоплі готовий.
Читайте також
- Що додати у воду при варінні картоплі для салату: кулінари розкрили секрети
- Як приготувати шашлик з курки: простий і доступний рецепт