Як приготувати ідеальний соус до смаженої картоплі: просто та смачно

Смажену картоплю завжди приємніше їсти з соусом: у такому разі страва виходить цікавішою.

Те ж правило поширюється на фрі та картопля по-сільському.

Однак магазинні соуси дуже калорійні і не завжди мають гарний склад, зауважила кухар Юлія Архіпова, експерт мережевого видання “БелНовости” в галузі кулінарії.

картошка
Фото: © Білновини

Тому чудовий соус варто приготувати самостійно.

Як це зробити?

Список інгредієнтів

– склянка сметани із середніми показниками жирності (не більше 15%);
– Три часточки часнику;
– по одній маленькій ложці соку лимона та гірчиці;
– по пучку кропу з петрушкою;
– сіль на власний розсуд.

Метод приготування

Зелень потрібно вимити, висушити і дрібно нарізати ножем. Часник також краще не пропускати через прес, а рубати ножем. Вливаємо в ємність сметану.

Після цього додаємо сік лимона і перемішуємо. Вводимо гірчицю та знову доводимо до однорідного стану.

Залишиться тільки додати зелень із часником та сіллю. Натуральний та якісний соус до картоплі готовий.

Читайте також

  • Що додати у воду при варінні картоплі для салату: кулінари розкрили секрети
  • Як приготувати шашлик з курки: простий і доступний рецепт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *