Ароматна приправа – запорука будь-якої смачної страви.
Якщо вам не хочеться вживати хімію та штучні барвники, спробуйте зробити натуральну приправу в домашніх умовах.
За словами експерта мережевого видання «БелНовости», кухаря Юлії Архипової, така спеція змусить страви звучати по-новому. «окулярів» їй надає і те, що готується вона із звичайнісіньких продуктів, які часто гостить у вашому холодильнику.

Необхідні інгредієнти
Як уже говорилося, до складу домашньої прянощі входять винятково прості інгредієнти.
Вам знадобиться:
- 50 г кропу,
- 25 г зеленої цибулі,
- 250 г солі,
- 5 зубчиків часнику,
- ¼ шкірки цитрусу,
- 1 чайна ложка лимонного соку.
Процес приготування
Не хвилюйтеся – щоб приготувати приправу, не потрібні особливі навички або серйозні зусилля.
Почніть із зелені, яку потрібно промити та обсушити.
Після такої найпростішої підготовки помістіть цибулю з кропом, а також решту інгредієнтів у чашу блендера. Включивши прилад, перебийте складові однорідну масу.
Наступний крок – сушіння в духовці. Для цього ароматну суміш викладіть на лист, застелений пергаментом, і відправте приблизно на 2 години в розігріту до 80 градусів духовку.
Зверніть увагу: не можна надіслати приправу сушитися та забути про неї. Ви повинні кілька разів за цей час діставати її, щоб перемішати.
Коли вказаний час вийде, зачекайте, поки суміш охолоне, а потім ще раз перебийте за допомогою того ж блендера.
Для зберігання приправи слід використовувати ємності, що герметично закриваються.
Читайте також
- Розкритий рецепт ідеального салату на святковий стіл: не забудьте купити все необхідне
- Як посмажити картоплю без олії: секрет смачного, але безпечного для фігури гарніру