Напевно, в магазинах, які спеціалізуються на продажі спецій, вам доводилося стикатися з незвичайними приправами.
Багатьом хочеться їх скуштувати, але не завжди хочеться купувати одразу великий обсяг спецій.
Також варто відзначити, що домашня приправа все одно буде більш насиченою, ароматною та смачною. До того ж, ви точно знатимете про те, що у складі немає жодних шкідливих речовин, зазначає експерт мережевого видання “БелНовости” з питань кулінарії кухар Юлія Архипова.

Наприклад, можна приготувати лимонну сіль. З її допомогою навіть базова страва перетвориться на невпізнанність.
Як зробити домашню приправу?
Необхідні продукти
– п'ятдесят грамів морської солі дрібного чи середнього помелу;
– два лимони;
– 60 г перцю (в горошинах);
– дві часточки часнику.
Процес приготування
Потрібно якісно вимити та висушити наші лимони, а потім відокремити цедру. Її в окремій ємності ми з'єднуємо з часником, який попередньо рубається ножем.
Запікаємо заготовку в духовці протягом 15 хвилин при ста градусах.
Далі повертаємо компоненти в ємність і додаємо сіль із перцем. Перемішуємо інгредієнти. Далі за допомогою блендера досягаємо однорідної маси.
Залишиться лише просушити приправу та відправити її у герметичну ємність.
Читайте також
- Як приготувати смачні бутерброди: простий рецепт
- Як приготувати омлет по-французьки з кабачком: смачний та корисний сніданок