Як приготувати легкий та ароматний домашній майонез: 2 секретні інгредієнти, яких немає в магазинному соусі

Магазинний майонез – це дуже смачний соус. Але він є надто калорійним.

Крім того, продукт сильно навантажує шлунково-кишковий тракт.

Втім, ви можете приготувати легкий майонез.

кефир
Фото: © Білновини

Просто потрібно відмовитися від такого інгредієнта, як олія.

Але щоб отримати масу, що відрізняється потрібною консистенцією та яскравим ароматом, треба використовувати два компоненти, яких немає у магазинному соусі.

Секретом низькокалорійного, але при цьому дуже апетитного майонезу поділилася експерт мережевого видання «Бєлновини» в галузі кулінарії, кухар, пекар четвертого розряду Юлія Архіпова.

Рецепт легкого домашнього майонезу

Замість олії треба використовувати кефір і сир.

Саме ці інгредієнти зроблять соус легким, ніжним та смачним.

Покладіть у глибоку ємність жовтки двох варених яєць, додайте 3 столові ложки м'якого сиру та аналогічний об'єм кефіру. Щодо рідкого кисломолочного продукту, то бажано використовувати той, жирність якого становить 2,5 відсотка.

Також треба додати сік лимона (2 ч. л.)

Трохи посоліть, поперчіть масу і обробіть її занурювальним блендером.

Як тільки суміш набуде однорідності, покладіть гірчицю (1 ч. л.) і продовжіть приготування маси за допомогою вищезгаданого пристрою.

У результаті ви отримаєте дуже смачний соус, який можна використовувати як дип, так і заправки для салатів.

Читайте також

  • Як зробити бутерброди з ікрою ще смачнішою: замініть олію на цей продукт
  • Який салат з рибою приготувати на Новий рік, якщо не Шубу і не Мімозу: записуйте рецепт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *