Як приготувати домашній майонез за 1 хвилину: ви будете вражені, наскільки це просто

Забудьте про магазинний майонез з його стабілізаторами та дивним післясмаком.

Домашній – неймовірно смачний, свіжий та натуральний – готується буквально за хвилину, якщо знати один секрет.

Вам не потрібні особливі навички, тільки занурювальний блендер (або навіть віночок) і кілька інгредієнтів: 1 свіже яйце (кімнатної температури!), 1 столова ложка лимонного соку або оцту, 1 чайна ложка гірчиці (діжонської або звичайної), 200-250 мл оливкова), сіль, щіпка цукру за смаком.

майонез
Фото: © Білновини

Секрет швидкості – у правильній послідовності та техніці змішування.

Візьміть високу склянку або вузьку ємність, куди щільно входить головка занурювального блендера.

Викладіть інгредієнти знизу нагору саме в такому порядку: яйце, лимонний сік/оцет, гірчицю, сіль, цукор. Зверху акуратно влийте олію. Чи не перемішуйте!

Поставте блендер на дно склянки, увімкніть його на максимальну потужність і тримайте нерухомо 10-15 секунд. Ви побачите, як біля дна почне утворюватися біла емульсія. Тепер повільно піднімайте блендер нагору, не вимикаючи.

Весь процес займе не більше 20-30 секунд – і олія повністю перетвориться на густий, однорідний, білий майонез.

Якщо використовуєте віночок: збивайте жовток (можна ціле яйце) з гірчицею, сіллю, цукром і оцтом/лимонним соком до легкого піноутворення.

Потім, не перестаючи збивати, вливайте масло тонким-тонким струмком. Це вимагає більше часу (хвилина-півтори) та зусиль, але результат той самий.

Чому це працює? Гірчиця та лецитин у яйці – природні емульгатори. Вони зв'язують олію та водну складову (лимонний сік/оцет, волога з жовтка) у стійку емульсію.

Ключ – починати збивання з дна, де зосереджені емульгатори, і поступово підніматися.

Готовий майонез зберігайте у холодильнику до 3-4 днів. Ви будете вражені його чистим, насиченим смаком та кремовою текстурою – магазинному таке і не снилося.

Читайте також

  • Фрікадельки тануть у роті! Секрет ідеального супу, який приховують бабусі
  • Смачніше магазинного у 10 разів: корисний кетчуп за 15 хвилин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *