Магазинні консервовані огірки майже завжди смачні та хрусткі, чого не скажеш про домашні заготівлі.
Як досягти такого ефекту, розповідає експерт мережевого видання «Бєлновини» в галузі кулінарії, кухар, пекар четвертого розряду Юлія Архіпова.
Як отримати смачні та хрусткі консервовані огірки
Вам знадобляться наступні інгредієнти: парасольки кропу, корінь хрону, часник, листя смородини, болгарський перець (по 2 четвертинки на банку), лавровий лист (не більше 4 штук на банку), цукор (їдальня ложка на банку), сіль (дві столові ложки на банку), оцт (5) (їдальня ложка на банку) і запашний перець горошком (чайна ложка на банку).

Розкладаємо по банкам кріп, хрін, листя смородини, наповнюємо огірками, заливаємо окріп.
Через 10 хвилин зливаємо окріп і повторюємо процедуру. Далі додаємо лавровий лист, чорний перець, запашний перець, сіль та цукор.
Заливаємо банки окропом втретє, додаємо оцет, закочуємо банки, перевертаємо, укутуємо, залишаємо в теплі на 12 годин.
Раніше експерт розповіла, навіщо при варінні рису додавати чай та лимонний сік.
Читайте також
- Що в ресторанах додають при жарі риби, щоб вона була з хрусткою золотою скоринкою: мало хто знає з господарок
- Десертне варення-желе з вишні: заготівля, що не приїлася – як готувати покроково