Не треба думати, що наступний рік складеться особливо вдало, якщо на святковому столі буде червона риба і червона ікра.
Та ж скумбрія практично не поступається сімейству лососевих, а коштує помітно дешевше. Потрібно лише правильно її засолити.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як приготувати маринад для засолювання скумбрії.

Потрібно:
- скумбрія 500 гр;
- цибуля ріпчаста 1 шт;
- сіль 2 ч. л;
- цукор 1 год. л;
- лавровий лист 2 шт;
- коріандр 0,5 ч. л;
- чорний перець 0,5 ч. л;
- вода 200мл;
- олія рослинна 1 ст. л;
- оцет яблучний (6%) 1 ст. л.
Як готувати
1. Не чекаючи, поки скумбрія повністю розморозиться, почистіть її і розріжте на невеликі шматочки.
2. Потім доведіть воду до кипіння і додайте в неї цукор, сіль, лавровий лист і коріандр, перець, олію та оцет.
3. Потримайте маринад на вогні 5-10 хвилин і вимикайте. Після цього він має охолонути.
4. Чистимо цибулю і нарізаємо півкільцями, а потім викладаємо її в ємність для засолювання разом з рибою.
5. Заливаємо заготівлю маринадом, що остигнув, і прибираємо в холодильник.
Якщо вам подобається малосолона риба, вона буде готова вже через 12 годин. Солоніша скумбрія вийде наступної доби. Приємного апетиту!
Читайте також
- Як приготувати бутерброди з червоною рибою: поради та рецепти
- Як приготувати новорічні закуски, які здивують гостей