Зрозуміло, що оригінальний рецепт найпопулярнішого новорічного салату не включає варену ковбасу.
Навіть курячі грудки це ще не оригінал. У той же час багатьом ці розмови набридли, і давно хочеться чогось принципово нового.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, чим замінити м'ясні інгредієнти у салаті “Олів'є”.

Потрібно:
- сьомга філе 400 гр;
- огірок свіжий 1 шт.;
- картопля 4 шт;
- морква 2 шт.;
- яйце 3 шт;
- горошок консервований 200 г;
- майонез для заправки.
Як готувати
1. Для рибного Олів'є краще використовувати червону рибу слабкого посолу. Нарізаємо її невеликими кубиками, перекладаємо у миску.
2. Так само робимо зі свіжим огірком, відвареною картоплею та морквою, а також з яйцями, звареними круто
3. Далі все знайоме. Зливаємо маринад із зеленого горошку і змішуємо інгредієнти в салатнику, або викладаємо в кулінарному кільці шарами.
4. Що стосується цибулі, то її можна додавати, а можна обійтися без неї.
До речі, салат без цибулі довше зберігається, а якщо хочеться зовсім оригінального смаку, то використовуйте замість цибулі зелену.
5. Заправляємо “Олів'є” майонезом або приготованим своїми руками соусом і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Читайте також
- Як приготувати легкий та ароматний домашній майонез: 2 секретні інгредієнти, яких немає в магазинному соусі
- Як зробити бутерброди з ікрою ще смачнішою: замініть олію на цей продукт