Якими б смачними не здавалися солоні огірки, будь-яка господиня вважає своїм обов'язком замаринувати одну-дві баночки для різноманітності.
Можна готувати за улюбленим рецептом, а можна щороку пробувати щось нове.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду, розповіла, як замаринувати огірки болгарською.

Потрібно
- огірки – 2 кг;
- вода – 1,5 л;
- петрушка та кріп – 4-5 гілочок;
- перець горошком – 2-3 шт.;
- гвоздика – 2-4 шт.;
- лавровий лист – 2 шт.;
- цукор – 4 ст. л.;
- сіль – 2 ст. л.;
- оцтова есенція (70%) – 2 ст. л.
Як готувати
1. На дно чистої та стерильної банки потрібно викласти лаврове листя, петрушку, кріп та гвоздику.
2. Огірки миють, видаляють кінчики, викладають у банку вертикально.
3. Вливаємо в каструлю воду, додаємо сіль, цукор і перець, доводимо до кипіння і вливаємо оцтову есенцію.
4. Гарячим маринадом заливаємо банку з огірками до країв, накриваємо кришкою і ставимо банку в каструлю з водою.
Кип'ятимо на середньому вогні 20 хвилин, після чого закочуємо банки, перевертаємо і залишаємо остигати при кімнатній температурі, а потім прибираємо на зберігання. Приємного апетиту!
Читайте також
- Дуже пишні та смачні: як приготувати мордовські млинці пачать – гурмани в захваті
- Що робити з несмачним кавуном: викинути завжди встигнете