Ідеальні помідори з банки мають бути трохи солодкуватими на смак, що залежить від маринаду. Для його приготування потрібно з точністю дотримуватися рецептури та технології.
Саме такий рецепт набув популярності у радянських господинь, а закочення можна було зберігати і за кімнатної температури.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як замаринувати ідеальні томати на зиму.

Потрібно:
- помідори 2 кг;
- цибуля ріпчаста;
- часник 3 зубчики;
- кріп 1-2 парасольки,
- листя смородини та вишні 2-3 шт;
- сіль 2 ст. л;
- цукор 4 ст. л;
- оцет (9%) 4 ст. л.
Як готувати
1. Помідори вимити і проколоти вилкою або зубочисткою (шкірка не лусне від гарячого маринаду).
2. На дно чистої 3-літрової банки викладають листя вишні та смородини, порізаний часник, цибулину, нарізану кільцями, парасольки кропу, а потім помідори.
3. По готовності все заливають окропом, залишають на 8-10 хвилин, зливають воду в каструлю, доводять її до кипіння, додають оцет, сіль та цукор.
4. Банки заливають гарячим маринадом, закочують, перевертають і залишають накритими, доки не охолонуть.
Після цього можна прибирати на зберігання.
Читайте також
- При засолюванні огірків не забудьте покласти в банку це: овочі вийдуть неймовірно хрусткими
- Як підсилити смак будь-якого супу: секретний інгредієнт – вийде кулінарний шедевр