Скільки потрібно цукру та солі при закочуванні помідорів: рецепт радянських господинь

Ідеальні помідори з банки мають бути трохи солодкуватими на смак, що залежить від маринаду. Для його приготування потрібно з точністю дотримуватися рецептури та технології.

Саме такий рецепт набув популярності у радянських господинь, а закочення можна було зберігати і за кімнатної температури.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як замаринувати ідеальні томати на зиму.

Помидоры
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • помідори 2 кг;
  • цибуля ріпчаста;
  • часник 3 зубчики;
  • кріп 1-2 парасольки,
  • листя смородини та вишні 2-3 шт;
  • сіль 2 ст. л;
  • цукор 4 ст. л;
  • оцет (9%) 4 ст. л.

Як готувати

1. Помідори вимити і проколоти вилкою або зубочисткою (шкірка не лусне від гарячого маринаду).

2. На дно чистої 3-літрової банки викладають листя вишні та смородини, порізаний часник, цибулину, нарізану кільцями, парасольки кропу, а потім помідори.

3. По готовності все заливають окропом, залишають на 8-10 хвилин, зливають воду в каструлю, доводять її до кипіння, додають оцет, сіль та цукор.

4. Банки заливають гарячим маринадом, закочують, перевертають і залишають накритими, доки не охолонуть.

Після цього можна прибирати на зберігання.

Читайте також

  • При засолюванні огірків не забудьте покласти в банку це: овочі вийдуть неймовірно хрусткими
  • Як підсилити смак будь-якого супу: секретний інгредієнт – вийде кулінарний шедевр

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *