Рецепт ароматних маринованих помідорів на зиму: любителі пікантних закусок напевно оцінять

Мариновані помідори взимку йдуть насамперед. Це завжди бажана закуска на столі.

Існує багато рецептів – солодких томатів, у власному соку та ін. Цю закуску напевно оцінять любителі гострої та ароматної їжі.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як смачно замаринувати томати на зиму.

Закатки
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • помідори 2,5 кг;
  • болгарський перець 3-4 шт;
  • перець гострий 1-2 шт.;
  • часник 1 велика головка;
  • базилік, кріп та петрушка за смаком;
  • вода 1 літр;
  • сіль 1 ст. л;
  • цукор 3 ст. л;
  • оцет (9%) 2 ст. л. на літрову банку.

Як готувати

1. Болгарський та гострий перець потрібно почистити та пропустити разом із часником та зеленню через м'ясорубку.

2. Готову заправку потрібно покласти у банки – у кожну по 2 столові ложки.

3. Зверху щільно укладаємо помідори та заливаємо розсолом.

4. Для його приготування на один літр води додаємо сіль та цукор, доводимо до кипіння.

5. Накриваємо банки кришками і ставимо стерилізуватись у каструлю на 10 хвилин.

По готовності додаємо оцет і закочуємо кришки. Перевертаємо і після охолодження забираємо заготовки на зберігання.

Читайте також

  • Що додати до кави замість цукру: збережіть користь напою
  • Як приготувати кисло-солодкий соус з меду та гірчиці: байдужим не залишиться ніхто

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *