Скільки існує різних модифікованих рецептів лечо, сказати важко. Кожна радянська господиня мала свій секрет.
Але загалом усе зводиться до поєднання болгарського перцю із томатами.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду, розповіла, як приготувати найсмачніше лечо.

Потрібно:
- перець болгарський – 4,5 кг;
- томати – 4,5 кг;
- цукор – 1,5 склянки;
- оцет (9%) – 150 мл;
- олія рослинна – 1,5 склянки;
- сіль – 3 ст. л.
Як готувати
1. Чисті помідори розрізаємо на половинки, видаляємо плодоніжки та подрібнюємо блендером або пропускаємо через м'ясорубку.
2. Перці чистимо від усього зайвого, промиваємо і нарізаємо довгими смужками.
3. Змішуємо інгредієнти в каструлі, додаємо інгредієнти за списком, доводимо до кипіння та додаємо оцет.
4. Варимо під кришкою на слабкому вогні 45 хвилин, розливаємо по стерилізованих банках, закриваємо кришками, перевертаємо та укутуємо.
Як охолонуть, банки прибирають для зберігання.
Читайте також
- Як смачно відварити пельмені: не всі господині знають
- Як зробити шашлик ідеальним: досвідчені кухарі розкрили 3 правила.