Як приготувати картопляні язички: ви полюбите цю страву більше, ніж смажену картоплю

Вам набридла смажена картопля? Чи не біда!

З овочів можна приготувати іншу страву. Воно набагато цікавіше стандартного гарніру.

Йдеться про картопляні язички. Вони є чимось середнім між смаженою картоплею і чіпсами.

картофель
Фото: © Білновини

При цьому «головний герой» статті набагато апетитніший і корисніший за обидві страви.

Рецептом картопляних язичків поділилася експерт мережевого видання «Бєлновини» в галузі кулінарії, кухар, пекар четвертого розряду Юлія Архіпова.

Рецепт картопляних язичків

Потрібно взяти кілька картоплин. Їх треба вимити та позбавити від шкірки.

Очищені овочі слід нарізати кружальцями. Повинні вийти широкі, але не надто товсті пластинки. Ідеальна товщина – 5 міліметрів.

Шматочки, що виходять, треба покласти на паперові серветки, щоб прибрати зайву вологу.

Далі потрібно підготувати лист: покладіть на нього пергамент, злегка «посоліть» папір. Використовувати бажано морську сіль.

Після цього рівномірно розподіліть картопляні кружечки на металевому листі. Пластиночки не повинні стикатися.

Картоплю треба посипати невеликою кількістю солі та улюбленими спеціями.

Деко треба відправити в розігріту до 160-200 градусів духовку.

Як тільки язички стануть рум'яними, металевий лист треба витягти для того, щоб перевернути кожен картопляний шматочок.

Потім страву треба повернути до духової шафи. Запікання треба завершити в той момент, коли рум'яність і бульбашки з'являться і на іншому боці язичків.

Зазвичай термічна обробка блюда займає 15-20 хвилин.

Раніше експерт розповіла, чи можна спекти пасок без замішування тіста.

Читайте також

  • Довше не завжди краще: скільки ж насправді варто тримати м'ясо у маринаді
  • 3 кулінарні помилки, які передаються з покоління в покоління: перервіть порочний ланцюг

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *