Томатна паста рятує господарок, коли потрібно приготувати соус, першу страву чи голубці, а також масу інших кулінарних шедеврів.
Коштує вона не так дорого, щоб на ній економити, але коли врожай помідорів тільки тішить, можна заготовити пасту на домашній кухні.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як приготувати томатну пасту.

Потрібно:
- помідори – 2 кг;
- сіль за смаком;
- цукор – 1-2 ст. л.;
- олія рослинна – 2-3 ст. л.;
- часник – 2-3 зубчики;
- базилік на смак.
Як готувати
1. Чисті помідори потрібно очистити від шкірки, потім розрізати і видалити серцевину із соком та насінням.
2. Для приготування пасти використовується лише м'якоть томатів та без шкірки. Її потрібно пропустити через м'ясорубку чи подрібнити блендером.
3. Готове пюре потрібно залишити в дрібному сито або в марлі на кілька годин, щоб забрати надлишки вологи.
4. За готовністю додаємо подрібнений часник, спеції та зелень, перемішуємо, розливаємо по стерилізованих банках і зберігаємо у темному та прохолодному місці.
Читайте також
- Ідеальний рецепт сирників на сніданок: 5 хвилин і все готово – виходять завжди дуже смачні та ніжні
- Який спосіб приготування яєць найкорисніший: 90% господарок готують неправильно