Цей рецепт кабачкової ікри дуже простий. Впоратися з приготуванням закуски може не просто господиня-початківець, але навіть закоренілий холостяк.
Інгредієнти потрібні найпростіші, а часу на приготування йде зовсім небагато.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати.

Потрібно:
- кабачки 500 гр;
- цибуля ріпчаста 150 гр;
- морква свіжа 150 г;
- часник 4 зубчики;
- томатна паста 50 г;
- цукор 1 ст. л;
- сіль та спеції за смаком,
- олія.
Як готувати
Насамперед чистимо кабачки від шкірки і видаляємо насіння. Потім нарізаємо м'якоть кубиками.
Потім чистимо цибулю та моркву. Цибулю нарізаємо середніми кубиками, а моркву трьом на великій тертці.
Часник чистимо і пропускаємо через прес.
У каструлі з товстим дном розігріваємо олію та обсмажуємо спочатку цибулю, а потім додаємо моркву.
За готовністю засмаження додаємо томатну пасту, сіль, цукор, спеції, часник, кабачок і гасимо суміш 25 хвилин.
Далі подрібнюємо овочі блендером, доводимо до кипіння, додаємо ложку столового оцту і розливаємо готову закуску по стерилізованим банкам, або охолоджуємо та подаємо до столу.
Читайте також
- Що потрібно додати в тісто, щоб домашні пельмені вийшли ідеальними: будуть ніжними, смачними і не розварюватимуться.
- Як зварити гороховий суп за 20 хвилин, а кашу – за 5: перевірена хитрість