Як приготувати голубці без м'яса: оригінальний рецепт улюбленої страви

Пісні голубці теж виходять смачними, апетитними та дуже ароматними.

Достатньо замінити м'ясний компонент у рецепті на гриби. Наприклад, чудове поєднання вийде з рису, капусти та печериць.

Інгредієнти

  • капуста – 1 шт.;
  • печериці – 500 г;
  • рис – 150 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • солодкий перець – 1 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • томатна паста – 1 ст. л.;
  • сіль та мелений чорний перець – 1/2 ч. л.

Як готувати голубці

Для початку листя треба відокремити від капусти, залити їх окропом на 3 хвилини.

Голубцы
Фото: © Білновини

Рис потрібно промити у холодній воді та поварити близько 10 хвилин.

Інші овочі слід подрібнити.

Половину цибулини та печериці треба обсмажити з частиною солодкого перцю. До засмаження треба додати спеції.

Потім треба сформувати голубці. Для начинки необхідно змішати цибулю, рис, гриби.

Голубці після потрібно перекласти в сотейник із овочевою засмажкою з моркви, перцю, часнику, цибулі та томатної пасти. Все це бажано залити бульйоном чи водою. Гасити страву треба близько півгодини.

Подавати частування краще зі сметаною та подрібненою свіжою зеленню.

Раніше ми розповідали, як правильно гасити голубці.

Читайте також

  • Як зробити котлети смачнішими: досвідчені кухарі розкрили 3 хитрощі
  • Чим замінити крохмаль у випічці та паніровці: кулінарні хитрощі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *