Як замаринувати найсмачніший болгарський перець на зиму: перевірений рецепт

Зазвичай перець господарки пускають на заготівлю лечо. Існує кілька рецептів на будь-який смак.

До уваги господинь пропонується перець балканською. Говорять, що це не рецепт, а знахідка!

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати.

Перец
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • перець – 4 кг;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • чорний перець горошком – 5-7 шт.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • оцет – 3 ст. л.

Як готувати

1. Перець миємо, очищаємо від плодоніжок та насіння, нарізаємо, як подобається, – шматочками чи скибочками.

2. Часник чистимо і нарізаємо тонкими скибочками.

3. Доводимо воду до кипіння, додаємо сіль, цукор, чорний перець горошком часник, нарізаний перець.

4. Доводимо до кипіння і варимо 7 хвилин, додаємо оцет і розливаємо заготовку по стерилізованим банкам.

Закочуємо банки, перевертаємо, а після того, як заготівлі охолонуть, прибираємо на зберігання.

Читайте також

  • Як приготувати омлет без молока: вийде навіть пишніше та смачніше
  • Як покращити смак тушкованої капусти: з цими добавками страва стане улюбленою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *