Голубці готують не тільки з білокачанної, але і савойської і навіть з пекінської капусти. Подібні нововведення помітно покращують смак страви.
У цьому розвиток кулінарної думки не зупиняється. Спробуйте голубці із квашеної капусти.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду, розповіла, як приготувати голубці із квашеної капусти з м'ясом, рисом та грибами.

Потрібно:
- капуста квашена (цілком) – 800 гр;
- фарш – 350 гр;
- рис – 1 ст.;
- печериці – 150 гр;
- цибуля – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- олія рослинна – 3 ст. л.;
- томатна паста – 2 ст. л.;
- сіль, перець – за смаком;
- вода (бульйон) – 500 мл.
Як готувати
1. Промиваємо рис, варимо до напівготовності.
2. Обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, натерту крупно моркву, нарізані пластинками печериці.
3. Змішуємо рис, що охолонув, з фаршем, додаємо 2/3 піджарки з овочів з грибами, сіль, чорний перець, перемішуємо.
4. Розбираємо капусту на листя, вирізаємо прожилки, начиняємо та формуємо голубці.
5. Залишки капусти викладаємо в каструлю, потім голубці.
6. Піджарку, що залишилася, заливаємо окропом і томатним соусом, доводимо до кипіння і заливаємо голубці.
Гасимо під кришкою на слабкому вогні одну годину. До столу подаємо гарячими зі сметаною та зеленню.
Раніше ми розповідали, чому креветки виходять гумовими.
Читайте також
- Як приготувати яскравий та ароматний борщ: прості кулінарні правила
- Як приготувати бананово-горіхову «картоплю»: десерт, який точно всім сподобається – простий рецепт для справжніх ласунів



