Чи можна приготувати голубці з квашеної капусти: покроковий рецепт

Голубці готують не тільки з білокачанної, але і савойської і навіть з пекінської капусти. Подібні нововведення помітно покращують смак страви.

У цьому розвиток кулінарної думки не зупиняється. Спробуйте голубці із квашеної капусти.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду, розповіла, як приготувати голубці із квашеної капусти з м'ясом, рисом та грибами.

Голубцы
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • капуста квашена (цілком) – 800 гр;
  • фарш – 350 гр;
  • рис – 1 ст.;
  • печериці – 150 гр;
  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • олія рослинна – 3 ст. л.;
  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • сіль, перець – за смаком;
  • вода (бульйон) – 500 мл.

Як готувати

1. Промиваємо рис, варимо до напівготовності.

2. Обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, натерту крупно моркву, нарізані пластинками печериці.

3. Змішуємо рис, що охолонув, з фаршем, додаємо 2/3 піджарки з овочів з грибами, сіль, чорний перець, перемішуємо.

4. Розбираємо капусту на листя, вирізаємо прожилки, начиняємо та формуємо голубці.

5. Залишки капусти викладаємо в каструлю, потім голубці.

6. Піджарку, що залишилася, заливаємо окропом і томатним соусом, доводимо до кипіння і заливаємо голубці.

Гасимо під кришкою на слабкому вогні одну годину. До столу подаємо гарячими зі сметаною та зеленню.

Раніше ми розповідали, чому креветки виходять гумовими.

Читайте також

  • Як приготувати яскравий та ароматний борщ: прості кулінарні правила
  • Як приготувати бананово-горіхову «картоплю»: десерт, який точно всім сподобається – простий рецепт для справжніх ласунів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *