Найсмачніше лечо в томатному соку: не рецепт, а мрія господині

Лечо із солодкого перцю взимку користується популярністю на святковому столі та у повсякденному житті.

Перці виходять соковитими, м'якими, не створюють проблем у зберіганні, а сам рецепт дозволяє швидко переробити вирощений урожай овочів.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду, розповіла, як приготувати найсмачніше лечо.

Перец
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • перець солодкий – 1,5 кг;
  • томатний сік – 1 літр;
  • столовий оцет (9%-ний) – 100 мл;
  • цукор – 150 гр;
  • сіль – 1,5 ст. л.;
  • часник – 5 зубчиків.

Як готувати

1. Перці потрібно очистити від плодоніжки, насіння та розрізати на поздовжні скибочки або середнього розміру шматочки.

2. Очищений часник подрібнюємо ножем.

3. Готуємо томатний сік із помідорів або використовуємо магазинний. Доводимо його до кипіння і додаємо сіль, цукор, часник та перець.

4. Варимо 20-25 хвилин, потім додаємо оцет і розливаємо по стерилізованим банкам.

Закочуємо, перевертаємо, а після того, як заготівля охолоне, прибираємо на зберігання.

Читайте також

  • На якій олії варто смажити рибу, щоб було смачно та корисно: про що варто знати господаркам
  • Що зробити з котлетами, щоб вони вийшли «повітряними»: секрет професійних кухарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *