Салати на святковому столі завжди привабливі та апетитні. Хазяйки намагаються догоджати гостям, постійно готуючи щось нове, а ще легке для травлення.
Ось саме такий рецепт салату з авокадо та креветками.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати.

Вже тільки за набором інгредієнтів можна зробити висновок, що салат не просто легкий для травлення, але ще й корисний, оскільки не містить майонезу та жирних продуктів.
Потрібно:
- креветки 200 г;
- авокадо 1 шт.;
- огірки свіжі 2 шт.;
- яйця перепелині 6 шт.;
- лимонний сік,
- олія.
Як готувати
1. Відварюємо креветки, чистимо, а якщо великі, то можна нарізати на свій розсуд.
2. Перепелині яйця відварюємо круто.
Для цього їх потрібно покласти в холодну воду та зняти з вогню через 4 хвилини після того, як вода закипить.
Як охолонуть – чистимо і розрізаємо їх на половинки.
3. Чистимо авокадо та нарізаємо невеликими кубиками.
4. Огірки нарізаємо кубиками, не більшими за інші інгредієнти в салаті.
5. Готуємо заправлення. Для цього змішуємо свіжий лимонний сік з олією.
В цьому випадку дійсно краще використовувати оливкову олію.
Поливаємо заправкою салат, за смаком додаємо сіль та спеції та подаємо до столу. Приємного апетиту!
Читайте також
- Як ефектно подати до столу морква по-корейськи: рецепт пікантної закуски
- Новорічний стіл 2025: що має бути на новорічному столі під час зустрічі Зеленої Змії