Як приготувати котлети з капусти та сочевиці: простий рецепт – неймовірно корисно

Часи, в які котлети готувалися лише з риби, м'яса та птиці, залишилися в далекому минулому: завдяки активному поширенню ідей вегетаріанства та веганства страви з овочів та бобових стали збагачувати раціони багатьох.

Відомо, що вегетаріанські котлети виходять набагато кориснішими за м'ясні.

До того ж, використання правильного рецепту допоможе вам презентувати ще й смачну страву, впевнена експерт із кулінарних питань мережевого видання “БелНовости” кухар Юлія Архипова.

капуста
Фото: © Білновини

Як приготувати смачну та корисну страву

Список інгредієнтів

– одна середня морквина;
– близько 400 г капусти;
– одна цибулина;
– приблизно півтори склянки сочевиці;
– три ложки якісної оливкової олії;
– прянощі та сіль.

Метод приготування

Якщо ви вибрали жовту або червону сочевицю, то її потрібно лише промити і потримати у киплячій воді близько восьми хвилин. А ось інші різновиди бобової культури краще потримати у воді протягом ночі.

Потім потрібно пюрувати сочевицю.

Тим часом обсмажуємо моркву з цибулею та капустою протягом 12 хвилин на олії під кришкою. Потім масу відправляємо в чашу блендера до сочевиці. Вводимо сіль та прянощі.

Після цього можна приступати до смаження.

Раніше ми розповідали про те, як смачно замаринувати шашлик зі свинини.

Читайте також

  • Як приготувати сирники без борошна та курячого білка: простий рецепт – багатьом сподобається
  • Холодник на кефірі: як приготувати освіжаючу та ситну страву

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *