Як приготувати млинці на ряженці: смачна страва, яка точно всім сподобається – простий рецепт

Багато хто звикли готувати тонкі млинці на молоці або воді. Але якщо хочеться, щоб смак був цікавішим, а текстура вийшла ніжнішою, то в тісто треба додати ряжанку.

Про те, як приготувати чудові млинці на ряженці, розповіла експерт мережевого видання “БелНовости” в галузі кулінарії Юлія Архіпова.

Інгредієнти

Для 4-5 порцій потрібно підготувати:

Блины
Фото: © Білновини
  • ряжанка – 500 мл;
  • молоко – 200 мл;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • борошно – 220 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 20 г;
  • сіль – 1 щіпка;
  • сода – 1 ч. л.

Як готувати млинці на ряженці та молоці.

Всі продукти краще заздалегідь дістати із холодильника, щоб вони були кімнатною температурою.

Потім їх слід змішати у глибокій мисці. В останню чергу треба втрутити молоко та олію.

Але не варто поспішати випікати млинці.

Потрібно дати масі близько 15 хвилин настоятися при кімнатній температурі.

Після цього можна випікати частування на попередньо розігрітій сковороді з маслом. Смажити їх краще на сильному вогні.

Перед подачею тонкі млинці можна прикрасити додатковими улюбленими інгредієнтами: ягодами, фруктами, сметаною або згущеним молоком.

Раніше ми розповідали, як приготувати заливний пиріг на сметані.

Читайте також

  • Як приготувати омлет з ковбасою: смачна і ситна страва
  • Готуємося до Масляної: названі найкращі начинки для млинців – порадуйте родину та гостей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *