Що не кажи, але страви високої кухні ніколи не замінять рецепти, спогади про які зберігаються з дитинства.
Серед таких пишні оладки, але не на дріжджовому тісті, а на кефірі. Не у всіх вони виходять, але, мабуть, рецепт був неправильний.
Потрібно:
- кефір – 250 мл;
- борошно – 240 гр;
- яйце – 1 шт.;
- олія рослинна – 3 ст. л.;
- цукор – 2 ст. л.;
- сода харчова – ½ ч. л.;
- сіль за смаком.
Як готувати
1. Заздалегідь дістаньте всі продукти із холодильника. Кефір повинен бути кімнатної температури та яйце теж.

2. Змішайте разом яйце, цукор і сіль, а потім влийте теплий кефір і перемішайте.
3. Просійте борошно дрібними порціями, перемішуючи суміш віночком чи вилкою.
Борошно додають до тих пір, поки не вийде густе тісто, що повільно сповзає з ложки.
4. Тепер додайте соду і добре все перемішайте.
Розігрійте сковороду, додайте олію і випікайте оладки з двох сторін.
Раніше ми розповідали, як приготувати морквяні сирники.
Читайте також
- Куряче філе по-італійськи: птах виходить соковитим та ароматним – ПП-рецепт
- Як покращити смак пюре з картоплі: не всі господині знають