Найсмачніші оладки на кефірі: збережіть рецепт – виходять як у селі

Що не кажи, але страви високої кухні ніколи не замінять рецепти, спогади про які зберігаються з дитинства.

Серед таких пишні оладки, але не на дріжджовому тісті, а на кефірі. Не у всіх вони виходять, але, мабуть, рецепт був неправильний.

Потрібно:

  • кефір – 250 мл;
  • борошно – 240 гр;
  • яйце – 1 шт.;
  • олія рослинна – 3 ст. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сода харчова – ½ ч. л.;
  • сіль за смаком.

Як готувати

1. Заздалегідь дістаньте всі продукти із холодильника. Кефір повинен бути кімнатної температури та яйце теж.

Оладьи
Фото: © Білновини

2. Змішайте разом яйце, цукор і сіль, а потім влийте теплий кефір і перемішайте.

3. Просійте борошно дрібними порціями, перемішуючи суміш віночком чи вилкою.

Борошно додають до тих пір, поки не вийде густе тісто, що повільно сповзає з ложки.

4. Тепер додайте соду і добре все перемішайте.

Розігрійте сковороду, додайте олію і випікайте оладки з двох сторін.

Раніше ми розповідали, як приготувати морквяні сирники.

Читайте також

  • Куряче філе по-італійськи: птах виходить соковитим та ароматним – ПП-рецепт
  • Як покращити смак пюре з картоплі: не всі господині знають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *