Домашня випічка – улюблена справа для багатьох їдців. Найчастіше смачніше, ніжніше та ароматніше покупної.
Серед неї окремо вирізняється банановий кекс. Дивовижного смаку страву можна отримати дуже швидко, – повідомляє кореспондент видання «Белновости».
Оскільки такий кекс містить чимало білка, він ще й дуже поживний.

Найпростішим рецептом десерту на всі випадки життя поділилася експерт мережевого видання «БелНовости», кухарка Юлія Архіпова.
Нам знадобляться: 2 банани, 1 яйце, молоко (100 мл), вершкове масло (30 грамів), коричневий цукор (їдальня ложка), мелені горіхи пекан (їдальня ложка).
Також потрібні борошно (3 столові ложки), половина чайної ложки розпушувача, ванільна есенція (парочка крапель) та кокосова стружка (за бажанням).
Стартуємо з очищення банків, які розімнемо вилкою до пюре, що стане основою для тесту.
До нього додамо яйце і ретельно перемішаємо з борошном і розпушувачем. Текстура має бути щільною.
У невеликий сотейник наливаємо молоко, трохи підігріваємо.
У тепле молоко додамо коричневий цукор та шматочки вершкового масла.
Далі підігріте молоко додаємо в бананове пюре та перемішаємо.
Потім приплюсуємо до цього мелені горіхи і кілька крапель ванільної есенції – для додаткових ароматів.
Дві невеликі чашки змастимо вершковим маслом і наповнимо їх (на 2/3 кожну) тестом.
Ставимо їх у мікрохвильову піч – залишаємо там на максимальній потужності на 3 хвилини.
Фінішний етап: готовий кекс дістаємо і даємо йому трохи охолонути. Можна зверху посипати кокосовою стружкою.
Читайте також
- Шашлик зі свинини: маринад або суха рубка – що зробить м'ясо м'якшим
- Стейк на сковороді: ресторанна скоринка без гриля