Як приготувати огірки на зиму: за смаком, як з бочки

Огірки на зиму – це перша закуска до столу. Найчастіше їх солять, нерідко маринують. Існує рецепт заготівлі огірків у бочках, але це не всі можуть собі дозволити.

Є рецепт, який допоможе приготувати майже такі ж самі огірки на зиму, тільки без бочки і навіть без оцту.

Експерт мережевого видання “БєлНовини” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду, розповіла, як зробити квашені огірки на зиму.

Закатки
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • огірки – 3 кг;
  • хрін – 1 лист на банку;
  • листя смородини – 2 шт. на банку;
  • кріп (парасольки) – 1-2 гілочки;
  • часник – 1-2 зубчики;
  • чорний перець – 0,5 ч. л.;
  • чорний перець горошком – 0,5 ч. л.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • вода – 2 л;
  • сіль – 100 гр.

Як готувати

1. Банку потрібно вимити, потім скласти до неї листя хрону, смородини, кропу, перець і лавровий листок і часник.

2. Потім укладаємо в банку огірки до самого шийки. Попередньо їх потрібно замочити у холодній воді на 3 години.

3. Набираємо в каструлю воду, додаємо сіль, розмішуємо до повного розчинення, після чого заливаємо огірки розсолом майже під горло, накриваємо марлею і залишаємо на 2-3 дні при кімнатній температурі.

4. Потім зливаємо розсіл у каструлю, доводимо до кипіння і кип'ятимо 3 хвилини.

5. Заливаємо огірки гарячим розсолом, закручуємо кришками, перевертаємо, а коли охолонуть, прибираємо на зберігання.

За півтора місяця огірки будуть повністю готові. Приємного апетиту!

Читайте також

  • Як приготувати справжнє українське сало «по-гуцульськи»: усі думають, що воно копчене чи запечене у духовці
  • Що використовувати замість оцту для шашличного маринаду: перелік продуктів, які настав час забути

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *