Мариновані помідори взимку йдуть насамперед. Це завжди бажана закуска на столі.
Існує багато рецептів – солодких томатів, у власному соку та ін. Цю закуску напевно оцінять любителі гострої та ароматної їжі.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як смачно замаринувати томати на зиму.

Потрібно:
- помідори 2,5 кг;
- болгарський перець 3-4 шт;
- перець гострий 1-2 шт.;
- часник 1 велика головка;
- базилік, кріп та петрушка за смаком;
- вода 1 літр;
- сіль 1 ст. л;
- цукор 3 ст. л;
- оцет (9%) 2 ст. л. на літрову банку.
Як готувати
1. Болгарський та гострий перець потрібно почистити та пропустити разом із часником та зеленню через м'ясорубку.
2. Готову заправку потрібно покласти у банки – у кожну по 2 столові ложки.
3. Зверху щільно укладаємо помідори та заливаємо розсолом.
4. Для його приготування на один літр води додаємо сіль та цукор, доводимо до кипіння.
5. Накриваємо банки кришками і ставимо стерилізуватись у каструлю на 10 хвилин.
По готовності додаємо оцет і закочуємо кришки. Перевертаємо і після охолодження забираємо заготовки на зберігання.
Читайте також
- Що додати до кави замість цукру: збережіть користь напою
- Як приготувати кисло-солодкий соус з меду та гірчиці: байдужим не залишиться ніхто