Часи, в які котлети готувалися лише з риби, м'яса та птиці, залишилися в далекому минулому: завдяки активному поширенню ідей вегетаріанства та веганства страви з овочів та бобових стали збагачувати раціони багатьох.
Відомо, що вегетаріанські котлети виходять набагато кориснішими за м'ясні.
До того ж, використання правильного рецепту допоможе вам презентувати ще й смачну страву, впевнена експерт із кулінарних питань мережевого видання “БелНовости” кухар Юлія Архипова.

Як приготувати смачну та корисну страву
Список інгредієнтів
– одна середня морквина;
– близько 400 г капусти;
– одна цибулина;
– приблизно півтори склянки сочевиці;
– три ложки якісної оливкової олії;
– прянощі та сіль.
Метод приготування
Якщо ви вибрали жовту або червону сочевицю, то її потрібно лише промити і потримати у киплячій воді близько восьми хвилин. А ось інші різновиди бобової культури краще потримати у воді протягом ночі.
Потім потрібно пюрувати сочевицю.
Тим часом обсмажуємо моркву з цибулею та капустою протягом 12 хвилин на олії під кришкою. Потім масу відправляємо в чашу блендера до сочевиці. Вводимо сіль та прянощі.
Після цього можна приступати до смаження.
Раніше ми розповідали про те, як смачно замаринувати шашлик зі свинини.
Читайте також
- Як приготувати сирники без борошна та курячого білка: простий рецепт – багатьом сподобається
- Холодник на кефірі: як приготувати освіжаючу та ситну страву