Зазвичай перець господарки пускають на заготівлю лечо. Існує кілька рецептів на будь-який смак.
До уваги господинь пропонується перець балканською. Говорять, що це не рецепт, а знахідка!
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати.

Потрібно:
- перець – 4 кг;
- часник – 3-4 зубчики;
- чорний перець горошком – 5-7 шт.;
- сіль – 1 ч. л.;
- цукор – 2 ст. л.;
- оцет – 3 ст. л.
Як готувати
1. Перець миємо, очищаємо від плодоніжок та насіння, нарізаємо, як подобається, – шматочками чи скибочками.
2. Часник чистимо і нарізаємо тонкими скибочками.
3. Доводимо воду до кипіння, додаємо сіль, цукор, чорний перець горошком часник, нарізаний перець.
4. Доводимо до кипіння і варимо 7 хвилин, додаємо оцет і розливаємо заготовку по стерилізованим банкам.
Закочуємо банки, перевертаємо, а після того, як заготівлі охолонуть, прибираємо на зберігання.
Читайте також
- Як приготувати омлет без молока: вийде навіть пишніше та смачніше
- Як покращити смак тушкованої капусти: з цими добавками страва стане улюбленою