Як приготувати домашню кабачкову ікру: під силу будь-якій господині

Цей рецепт кабачкової ікри дуже простий. Впоратися з приготуванням закуски може не просто господиня-початківець, але навіть закоренілий холостяк.

Інгредієнти потрібні найпростіші, а часу на приготування йде зовсім небагато.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати.

Закатки
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • кабачки 500 гр;
  • цибуля ріпчаста 150 гр;
  • морква свіжа 150 г;
  • часник 4 зубчики;
  • томатна паста 50 г;
  • цукор 1 ст. л;
  • сіль та спеції за смаком,
  • олія.

Як готувати

Насамперед чистимо кабачки від шкірки і видаляємо насіння. Потім нарізаємо м'якоть кубиками.

Потім чистимо цибулю та моркву. Цибулю нарізаємо середніми кубиками, а моркву трьом на великій тертці.

Часник чистимо і пропускаємо через прес.

У каструлі з товстим дном розігріваємо олію та обсмажуємо спочатку цибулю, а потім додаємо моркву.

За готовністю засмаження додаємо томатну пасту, сіль, цукор, спеції, часник, кабачок і гасимо суміш 25 хвилин.

Далі подрібнюємо овочі блендером, доводимо до кипіння, додаємо ложку столового оцту і розливаємо готову закуску по стерилізованим банкам, або охолоджуємо та подаємо до столу.

Читайте також

  • Що потрібно додати в тісто, щоб домашні пельмені вийшли ідеальними: будуть ніжними, смачними і не розварюватимуться.
  • Як зварити гороховий суп за 20 хвилин, а кашу – за 5: перевірена хитрість

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *