Як приготувати смачну закуску з печериць: простий рецепт

Печериці відносять до грибів, які неодноразово рятували господарок у питанні приготування закусок.

При мінімальній кількості інгредієнтів та зусиль часто вдається подати достойну страву.

Тому кухарка Юлія Архіпова, експерт мережевого видання “БелНовости” в галузі кулінарії та готування, рекомендує звернути увагу на один гідний рецепт.

шампиньоны
Фото: © Білновини

Як приготувати мариновані печериці?

Список компонентів

– кілограм невеликих печериць;
– 150 мл яблучного оцту (можна замінити на звичайний, але тоді 100 мл буде достатньо);
– 100 мл рослинної олії (рафінованої);
– по ложці цукру та солі;
– половина маленької ложки перцю (краще горошком);
– 6 часточок часнику та 6 штук лаврового листа;
– один перчик чилі.

Методика приготування

У цьому випадку печериці краще не чистити, а помити як слід. У каструлю відправляємо всі компоненти маринаду. Перець можна залишити цілим, а ось часник пропускаємо через прес.

Після цього вводимо гриби і включаємо вогонь. Використовуємо кришку та варимо блюдо на потужному вогні протягом п'яти хвилин. Вимикаємо вогонь і переносимо каструлю у холодне місце.

Після того, як маринад охолоне, можна приступати до дегустації.

Раніше ми розповідали про те, з яких причин не виходить приготувати соковиті тефтелі.

Читайте також

  • Які 3 хитрощі допоможуть приготувати ідеальні картопляні котлети: точно не розпадуться – господаркам на замітку
  • Як приготувати пишний омлет: 3 хитрощі – про це не всі знають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *