Багато людей переконані, що заморожені пельмені потрібно кидати саме у киплячу воду, і навіть не підозрюють, що це погіршує смак страви.
Розповідаємо, чому не можна кидати пельмені в окріп і як правильно їх варити.
Як правильно варити пельмені
Головне правило – не кидати в окріп. Через перепад температур пельмені злипаються, розварюються, стають несмачними.

Температура води має бути близько 50 градусів, а самі пельмені потрібно попередньо замочити у холодній воді на кілька хвилин.
Під час варіння потрібно долити в каструлю трохи холодної води, щоб уникнути перепаду температур.
Також важливо постійно помішувати пельмені, так вони не злипатимуться і прилипатимуть до дна каструлі.
Читайте також
- Опустіть сирокопчену ковбасу в окріп: те, що побачите, здивує багатьох
- Чим замінити зелений горошок у олів'ї, щоб не зіпсувати смаку салату: не всі господині знають