Триває гарбузовий кулінарний сезон, який рясніє рецептами.
Не виняток десерти. Ось якраз один із них – бісквітний рулет із гарбуза з шоколадом та сирною начинкою.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати і що буде потрібно.

Потрібно:
- яйця 4 шт.;
- борошно 120 гр;
- м'якуш гарбуза 350 гр;
- шоколад темний 50 г;
- цукор 150 гр;
- цукрова пудра 70 г;
- цукор ванільний 1 ч. л;
- сир 300 гр;
- сметана 200 гр.
Як готувати
1. З гарбуза готуємо пюре, для чого очищену м'якоть нарізаємо кубиками, і відварюємо в 200 мл води з додаванням 50 гр цукру.
2. Варимо гарбуз 15-20 хвилин, а коли стане м'яким і води залишиться небагато, гарбуз подрібнюємо блендером.
3. Далі відокремлюємо яєчні жовтки і збиваємо білки в пишну піну, додаючи в два прийоми 100 гр цукру, не перестаючи збивати.
4. Потім збиваємо яєчні жовтки міксером та змішуємо з білком.
5. Просіюємо дрібними порціями борошно, замішуємо тісто, ділимо його на рівні однакові частини.
6. В одну з них додаємо розтоплений шоколад і перемішуємо міксером на низьких обертах.
7. У другу частину додаємо охолоджене гарбузове пюре і теж перемішуємо міксером.
8. Накриваємо лист пергаментом і за допомогою кондитерського мішка або шприца викладаємо по діагоналі шоколадне і гарбузове тісто, чергуючи один з одним, і випікаємо 15 хвилин у розігрітій до 180 градусів Цельсія духовці.
9. Далі гарячий бісквіт згортаємо в рулет разом із пергаментом і залишаємо остигати.
10. Збиваємо сир, сметану, цукрову пудру та ванільний цукор блендером до густого крему. Потім розгорніть охолонутий рулет, приберіть пергамент, розподіліть начинку, поверніть у рулет і загорніть у харчову плівку.
Дайте постояти 2-3 години у холодильнику і подавайте до столу. Приємного апетиту!
Читайте також
- З чим потрібно їсти креветки: ідеальний продукт, що доповнює, – смак вийде настільки яскравим, що забудете про інші варіанти.
- Яйця не можна розбивати ножем: запам'ятайте раз і назавжди



