Як приготувати сочевий суп: корисна та смачна страва

Сочевиця відноситься до продуктів харчування, які на регулярній основі повинні бути в нашому раціоні.

Завдяки цьому ми можемо зберегти здоров'я на довгі роки та забути про прискорене старіння.

Тому можна спробувати приготувати оригінальний суп-пюре, радить експерт мережевого видання “БелНовости” з кулінарних питань кухарка Юлія Архіпова.

суп
Фото: Pixabay

Як зробити смачний суп із сочевиці

Список продуктів

– склянка червоної чи жовтої сочевиці;
– по одній морквині та цибулиці;
– один помідор;
– ложка томатної пасти;
– чотири склянки води;
– сіль та спеції на свій розсуд;
– трохи рафінованої олії.

Методика приготування

Спочатку потрібно буде вчинити з сочевицею, як і з будь-якою іншою бобовою культурою, – оглянути, при необхідності перебрати і добре вимити.

У каструлю відправляємо обсмажену цибулю та моркву. Слідом відправляємо і підготовлену сочевицю. Вливаємо вказану кількість води.

Вводимо спеції та сіль.

Також додаємо томатну пасту та один подрібнений помідор (без шкіри). Після того, як основа супу закипить, зводимо вогонь до мінімуму і готуємо чверть години.

Потім за допомогою блендера доводимо страву до пюре і подаємо до столу.

Раніше ми розповідали про те, як смачно приготувати котлети з курки з вівсяними пластівцями.

Читайте також

  • Як покращити смак борщу: хитрощі, про які не варто забувати – господаркам на замітку
  • Як правильно посмажити цибулю: секрети досвідчених кухарів – не всі про це знають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *